11 oktober 2017

19 | 12 | 2016

Wassenaar weer een stukje hartveiliger
Wassenaar hartveilig. Dat is één van de doelen van het Rode Kruis Wassenaar. Op maandag 19 december 2016 kwam dit doel dichterbij door de plaatsing van een AED in Kerkehout aan de gevel van Kookatelier Wassenaar Otto & Mezzo, door de firma Hart voor Veiligheid, onderdeel van de Huschka Groep.

Het startsein van de actie van het Rode Kruis Wassenaar om ons dorp hartveilig te maken werd in januari 2016 gegeven middels de overhandiging van een AED-apparaat aan burgemeester Jan Hoekema door het bestuur van onze afdeling.

Hartveilig: wat betekent dat? Dit houdt in dat er in ons dorp een sluitend netwerk dient te zijn van 47 toegankelijke AED-apparaten die 24/7 bereikbaar zijn. Deze 47 AED`s worden zodanig verspreid in Wassenaar dat overal binnen 6 minuten dit apparaat voorhanden is om de levensreddende handelingen bij een slachtoffer van een hartstilstand te kunnen verrichten. Daarbij is het de bedoeling dat er minstens 10 à 20 burgerhulpverleners wonen rondom zo`n AED-apparaat die een reanimatiecursus hebben gevolgd. Voor de reanimatiecursus kunt u zich melden bij de coördinator Reanimatie van het Rode Kruis, afdeling Wassenaar.

Maandag 19 december kwam dit doel weer een stapje dichterbij. De firma Hart voor Veiligheid, onderdeel van de Huschka Groep, plaatste in samenwerking met het Rode Kruis Wassenaar een AEDapparaat in de wijk Kerkehout aan de gevel van Kookatelier Wassenaar Otto & Mezzo, in aanwezigheid van bestuursleden van de buurtvereniging, de eigenaar van het Kookatelier, enkele bestuursleden van het Rode Kruis Wassenaar en de eigenaar en een medewerker van de Huschka groep. De Huschka Groep heeft als doelstelling minimaal 4 AED`s per jaar te plaatsen om de 6 minutenzones zo goed mogelijk in te richten.

Op deze manier heeft de Huschka Groep een welgemeende bijdrage mogen leveren aan het doel Wassenaar hartveilig te maken. “Het contact met dhr. Paardekooper van het Rode Kruis Wassenaar was vanaf de eerste minuut zeer constructief. Dit heeft er ook aan bijgedragen dat we binnen zeer korte termijn deze AED konden plaatsen en Wassenaar gezamenlijk weer een stukje veiliger hebben kunnen maken”, aldus de heer Haasnoot van de Huschka Groep.